BREU HISTÒRIA DEL CLUB
El dia 9 de gener de 1.949 es funda l'Associació d'Escacs Rubinenca. Els seus preceptors varen ser vint aficionats al noble joc guiant els seus primers passos, començant lògicament per nombrar la primera junta directiva.

Entre els acords que es prenen a l'acta fundacional hi ha el que fixa la quota a pagar pels associats en 2 pessetes. Aquest acord, ara mirat des la llunyania, com a menys ens fa somriure, però que tenia la seva importància o demostra que, passat cert temps, quant en una reuniño, es parlà d'augmentar-la, no hi van faltar els estira i arronsa.

El primer President fou en Joan Boladeras i Casals (1949-55) al que varen seguir en el càrrec en Rafael Calvo i Moreno (1955-58), Joan Margarit i Germà (1958-68), Julià García i Martínez (1968-70), Josep Mas i Coll (1970-72), novament Julià García i Martínez (1972-74), en Joan Arbós i Abadal (1974-2003), en Hilario Serrano Sánchez (2003-2004), Antonio Navarro Álvarez (2004-2005) i l'actual Alberto Martínez Ferrer


Any 1955
El currículum esportiu no es pot explicar amb poc espai, però a grans trets, direm que el mateix any de la seva fundació ingressà a la Federació Catalana i ja d'aleshores ençà ha participat ininterrompudament al Campionat de Catalunya per equips. L'any 1965 fou un dels més destacats, amb la consecució dels següents resultats: Campions del grup A de 2ª, Campions provincials i de Catalunya de la mateixa categoria i ascens a la 1ª B. La cota més alta de joc, aconseguida per l'Associació fou als anys 86 i 88 que jugà a la 2ª divisió.

En quant a jugadors, plau molt dir que vàrem tenir entre nosaltres als anys 66-68 al Dr. Diego Velasco Castón, notable jugador i gran persona. La temporada 04-05 l'Associació va tenir per primera vegada com a jugador un Gran Mestre, el jove rumanés Mircea Parligras de més de 2500 punts d'elo fide, que a més de jugar va fer clases d'escacs a molts socis del club.

Els anys ens han permés celebrar els aniversaris 25 i 50, aquest últim recolzat per la Federació designant la nostra ciutat com a seu de la Festa Catalana dels Escacs, i que a l'any 2000 ens hem atrevit a posar en marxa el I OBERT D'ESCACS CIUTAT DE RUBÍ, amb la certesa que vist l'éxit aconseguit tindrà continuïtat.

La temporada esportiva 2000/2001 va ser una de les més exitoses, ja que vam assolit 3 ascensos: el primer equip va pujar a segona divisió catalana després de quedar 2º del seu grup i guanyar el sempre difícil play-off d'ascens. El segon equip va quedar campió del seu grup i va pujar a segona provincial, i per últim el tercer equip de l'entitat també va assolir l'ascens a tercera provincial.

La última temporada 2003/2004 pasarà a la història del club per assolir per primera vegada l'ascens a Primera Divisió Catalana, aquest fet juntament amb l'ascens del segon equip a Primera Provincial fan d'aquesta temporada un hite històric. El club comença a recollir els fruits de la tasca feta a la pedrera, on destaquen joves jugadors de la qualitat d'en Marc Campos Cayuelas, David Escofet Martín i Miguel Martínez López, els quals han assolit importants éxits esportius.

  • FOTOS HISTÒRIQUES